Алое вера може да се приема и изполва под различни форми – сокове, гелове, хапчета. Но коя е най-подходящата за вашия случай?

Сок от цяло листо

Сока от цело листо на алое вера се извлича чрез смачкване на целите листа, включително частта, която съдържа веществото алоин. Поради киселия си вкус и разхлабителния ефект, съдържанието на алоин се филтрира до безопасното ниво от по-малко от 1 част на милион.

Ето какво трябва да знаете за алоина. Въпреки, че Алое Вера е природно лекарство, внимавайте когато го купувате от съмнителни производители. Препоръчва се да избягвате алое с високо съдържание на алоин. То може да причини сериозни странични ефекти като стомашни болки, проблеми с бъбреците, нарушения в сърдечния ритъм, отслабване в мускулите и кръв в урината. Това по никакъв начин не означава да избягвате сока извлечен от цялото листо. Просто бъдете внимателни, когато го купувате и не прекалявайте с дозировката.

Сок от вътрешността на листото

Този вид сок се извлича само от вътрешността на листото и не съдържа алоин. Сокът от вътрешността на листото съдържа концентрация от полизахариди с високо молекулно тегло.

Гел от алое вера

Както сокът от вътрешността, така и гелът се произвежда от същата част на алоето. Това значи, че също не съдържа алое латекс. Единствената разлика между сока и гела от вътрешната част на листото е консистенция. Те имат същите ползи.

Концентрат

Обикновено концентратър се прави от цялото листо на алое вера. Той е по-силен и се използва от хора, които искат да вземат малка доза веднъж дневно. Може да се приема с храна и напитки.

На прах

Гелът от вътрешността на листото се изплаква за да се премахнат остатъците от алоин и се изсушава. След това се смила в прахообразна форма. Може да се приема с храни и напитки.

Капсули

Често се правят от цялото листо и се лиофилизират под формата на капсули. Това е по-концентрирана форма на алое вера. Предимства на тази форма са, че не е необходимо да се съхранява в хладилник и лесно се пренася при пътуване.