Алое Вера гел за пиене с джинджифил Immune Plus

Алое Вера гел за пиене с джинджифил Immune Plus

В исторически план джинджифилът има дълга традиция като много ефективен за облекчаване на симптомите на стомашно-чревен дизбаланс. В билковата медицина джинджифилът се счита за отлично карминативно средство и чревен спазмолитик. Или с други думи – джинджифилът насърчава елиминирането на чревния газ и отпуска и успокоява чревния тракт. Съвременните научни изследвания разкриват, че той притежава множество терапевтични свойства. Това включва антиоксидантни ефекти, способност да инхибира образуването на възпалителни съединения и директни противовъзпалителни ефекти. Ето някои от тях:

Бори се с микробите

Някои химически съединения в джинджифила помагат на тялото ви да се предпазва от микробите. Те са особено добри в спирането на растежа на бактерии като E.coli и шигела, а също така могат и да поддържат вируси като RSV (респираторно синцитиален вирус).

Поддържа устата ви здрава

Антибактериалната сила на джинджифила също може да озари усмивката ви. Активните съединения в джинджифила, наречени гингероли спират развитието на оралните бактерии. Тези бактерии са същите, които могат да причинят пародонтоза.

Успокоява гаденето

Джинджифилът помага, ако се опитвате да облекчите раздразнен стомах. С него лесно може да се отървете от натрупания газ в червата. Може също така да помогне за успокояване при морска болест или гадене, причинени от химиотерапия.

Успокоява болките в мускулите

Джинджифилът няма да премахне мускулната треска, но с времето може да успокои болката. В някои проучвания хората с мускулни треска от упражнения, които приемат джинджифил, са имали по-малко болка на следващия ден от тези, които не са го приемали.

Облекчава симптомите при артрит

Джинджифилът е противовъзпалително, което означава, че намалява отока. Може да е особено полезен за лечение на симптоми както на ревматоиден артрит, така и на остеоартрит.

Ограничава растежа на рака

Някои изследвания показват, че биоактивните молекули в джинджифила могат да забавят растежа на някои видове рак като колоректален, стомашен, яйчников, на черен дроб, кожа, гърда и простата. Имайте в предвид, че са необходими много повече изследвания, за да се разбере дали това е вярно.

Понижава холестерола

Ежедневната доза джинджифил може да ви помогне да се преборите с нивата на „лошия“ холестерол.

Предпазва от болести

Джинджифилът е зареден с антиоксиданти, съединения, които предотвратяват стреса и увреждането на ДНК на тялото ви. Те могат да помогнат на тялото ви да се пребори с хронични заболявания като високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и заболявания на белите дробове, плюс насърчаване на здравословното стареене.

Облекчава храносмилането

Ако живеете с проблемно храносмилане, наричано още диспепсия, джинджифилът може да облекчи проблема. Ако се приема преди хранене може да направи вашата система по-бърза, оставяйки по-малко време на храната да застоява и да създава проблеми.